Direktlänk till inlägg 10 december 2008

Dödades av en rikoschett..

Av Pidde - 10 december 2008 13:55

Händelserna i Grekland är så tragiska.. de tyder också på ett otroligt stort uppdämt misstroende och hat mot polis och mydigheter.. men till sist går det ut över medborgarna själva.. sönderslagna butiker, caféer, bilar och annan privategendom.

Frågan är bara hur man får stopp på eländet.. det tenderar att bli en självgenererande och självförstörande process utan slut.. en nation i sönderfall..


 
 
Ingen bild

Mats

10 december 2008 15:50

Hallå, det är ju medborgare som demonstrerar.

 
Ingen bild

pidde

10 december 2008 16:00

Men det var ju just det som var poängen.. det går ut över dem själva.. fast jag tror inte att det är en butiksägare som just fått sin butik sönderslagen.. som går ut och slår sönder en annan butik.. eller kastar sten på polisen..
Ilskan som uppstår riktas naturligtvis mot demonstranterna och de som kanske ruinerat honom.. Det är det som skapar de tragiska motsättnngrna i samhället.. och vems är felet.. förmodligen regeringens, myndigheternas och till sist polisens.
Men alla folk har den regering de förtjänar.. eller..??

 
Ingen bild

Mats

10 december 2008 17:07

Det har ju rapporterats att skadegörelsen har varit riktat mot lyxbutiker och banker, stora kedjor osv. Sen kan man ju fråga sig om det är bättre att bli ruinerad av en demonstrant, vilket ger ersättning på försäkringen, eller ruinerad av en stat vilket det nya pensionssystemet i princip innebär.

 
Ohyra

Ohyra

10 december 2008 17:09

Nu var det ingen rikoschett som dödade grabben utan ett insiktat skott enligt ögonvittnen. Vidare så har tydligen demonstrationerna ett massivt folkligt stöd även om kravellernas stöd inte är lika stort.

Folk har den regering dom fått, inte den dom förtjänar - i så fall - vad faen har vi gjort för ont för att förtjäna vår?

Dom tragiska motsättningarna är tydligen (enligt folk som bor där) en fråga om en impopulär och korrupt regering samt en total ekonomisk kollaps... Så... "nej"?

http://ohyra.blogspot.com

 
Ingen bild

pidde

10 december 2008 17:23

Folk har den regering de röstat fram.. dvs majoritetens önskemål om vilka de vill bli regerade av.. sen kan man ju ha olika uppfattning om politiken.. eller hur..

Men detta är så elementärt att det egentligen inte behöver kommenteras..

Jag håller med om din beskrivning av den tragik som Grekland genomlider nu.. i huvudsak beroende på den (enligt utsago)korrupta regeringen..

Men återigen.. det är den regering de röstat fram när de tröttnade på släkten Papandreos.. som förmodligen inte var ett dugg bättre.. eller..??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pidde - 7 juli 2010 14:07

Efter F!:s penningbål mötte jag idag tre mycket engagerade unga F! kvinnor.. de är så entusiastiska att de skakar av energi och uppbubblande argument.. man blir dock lätt blockerad av deras slagordsretorik, som de tyvärr förfaller i.. men efter en ...

Av Pidde - 13 mars 2010 11:39

Jag har haft en ganska hög uppfattning om och respekt för Ahlin och hans sätt att debattera utrikesfrågor.. har dock inte alltid hållit med honom.. Det som nu händer skakar om lite oväntat.. att Ahlin nu låter sig kvittas ut, sannolikt på order ...

Av Pidde - 5 mars 2010 08:35

I dagens SvD säger Thomas Östros följande om Rut:   "Rot är en konjunkturanpassad åtgärd. Bostadsbyggandet står i princip stilla och då är det effektivt med rot-avdraget för att stimulera byggsektorn. Ett jobb i byggsektorn ger minst ett jobb i n...

Av Pidde - 3 mars 2010 09:26

Marika - Storstad har botaniserat blad siffror.. Det där är tolkning av ett eget siffertrixande.. Egentligen är det inte konstigt att de som tjänar mer konsumerar mer.. dyrare boende.. dyrare kläder.. dyrare semesterresor, ex Thailand över ju...

Av Pidde - 2 mars 2010 09:46

I dagens RingP1 påannonserade Kattis Ahlström några frågor som kanske skulle engagera lyssnarna. Ett av ämnena var "Pigjobben".. Det är inte många, ens långt ut på vänsterkanten, som kallar dessa jobb för pigjobb. Men Kattis kanske tycker att det är ...

Ovido - Quiz & Flashcards