Alla inlägg den 2 mars 2010

Av Pidde - 2 mars 2010 09:46

I dagens RingP1 påannonserade Kattis Ahlström några frågor som kanske skulle engagera lyssnarna. Ett av ämnena var "Pigjobben".. Det är inte många, ens långt ut på vänsterkanten, som kallar dessa jobb för pigjobb. Men Kattis kanske tycker att det är där hon hör hemma. Hur som helst blir det väldigt tendentiöst att använda sådana ord i seriös radio.


De nya jobb som kommit inom sektorn Hushållstjänster är riktiga jobb.. vita jobb som tidigare till stor del var svarta.. nya jobb för människor som varit arbetslösa länge.. för en del nya svenskar är det första jobbet.. långtidssjukskrivna som haft svårt att ta sig tillbaka till arbetsmarknaden kan försörja sig själva.


De som tidigare jobbat svart får nu genom sitt vita jobb försäkringar på arbetet.. pension.. kollektivavtal.. anställningstrygghet.. och behöver inte känna sig utlämnade åt kriminella arbetgivare.


Det jobbar idag över 11 000 människor i denna sektor tack vare skatteavdraget. En subvention som betalar sig själv genom att det ger staten nya momsintäkter och att tidigare bidragstagare börjar betala skatt.  


Nej Kattis Ahlström.. det är inga Pigjobb vi talar om idag.. utan riktiga hederliga arbeten.

Ovido - Quiz & Flashcards